Blogs

Revoluce v náboru IT specialistů? Buďte s námi u toho

Krize COVID-19 významně urychlila digitální transformaci, která v posledním desetiletí ovlivnila svět práce. Před pandemií jsme například zaznamenali nárůst automatizace napříč průmyslovými odvětvími a rychlý růst sektoru elektronického obchodování. Od začátku pandemie tyto trendy dále nabývaly na intenzitě – třeba jen to, jak technologie umožnila firmám pokračovat v práci během krize nám ukazuje, proč toto odvětví zaznamenává takový růst.

Společnosti nadále investují do technologií, aby lépe vyhověly potřebám zákazníků v současné době a aby interní procesy fungovaly způsobem, který lépe odpovídá nové éře práce. K tomu potřebují IT specialisty s potřebnými dovednostmi, aby tyto změny podpořili a pomohli jim přizpůsobit se.

Tyto rostoucí investice do technologií se odráží i v plánech Hays, IT je jednou z našich klíčových oblastí zaměření, kdy se svět posouvá směrem k novému digitálnímu věku a potřebuje leadery, kteří budou tyto změny realizovat.

Volné pozice v Hays IT

Proč byste měli být součástí této nové éry technologií?

Nikdy nebyl lepší čas pracovat v náboru do odvětví technologií – nyní máte příležitost přímo ovlivňovat a řídit inovace, které jsou nevyhnutelné. Budete spolupracovat s firmami, které se přizpůsobují měnícím se trhům, a s profesionály, kteří se těchto změn přímo účastní.

Můžete se například podílet na obsazení role projektového manažera, který mění způsob, jakým banka obchoduje v současných nových podmínkách; specialisty na e-commerce, díky kterému může společnost přesouvat své hlavní aktivity do online prostředí; nebo odborníka na kybernetickou bezpečnost, jehož zodpovědností je chránit třeba i vaše údaje v online světě.

Pokud bychom se podívali přímo na situaci kolem COVID-19, můžete být zodpovědní za obsazení pozice vývojáře, který pomáhá med-tech průmyslu s jejich trasovací aplikací; datového architekta, který může pomoci zabránit dalšímu šíření viru analýzou trendů; nebo cloudového specialisty, který přináší další možnosti pro podniky a vylepšení jejich stávajících modelů práce na dálku.

Poptávka ze strany společností po specialistech je konstantní, napříč inovativními odvětvími, jako jsou finanční technologie, medicínské technologie, nebo blockchain, a některé z nejžádanějších rolí v oblasti technologie ještě nebyly ani vytvořeny. Když se k nám přidáte, budete v popředí tohoto odvětví, a jakmile se tyto nové dovednosti vyvinou, budete moci svým klientům pomáhat s vyhledáním odborníků, které potřebují.

Proč byste se měli připojit k týmu Hays?

Ve společnosti Hays víme, že technologie není „budoucnost“, je to přítomnost. Můžeme nabídnout příležitost jak těm, kteří v tomto oboru chtějí začít a vše potřebné se naučit, tak i zkušeným expertům na nábor v IT oblasti, kteří hledají možnost profesního růstu s vizí manažerského postu. Po dvou letech praxe v kterékoli z našich 33 zemí se můžete přihlásit na aktuální globální roli a pro všechny nováčky máme připravené špičkové školení, které vám pomůže stát se odborníkem v oblasti náboru i IT.

Jsme světovým lídrem v oblasti náboru a máme nejlepší technologie v tomto odvětví, které denně pomáhají našim týmům a dávají vám největší šanci uspět a rozvíjet vaši kariéru. Nové kolegy vybíráme na základě osobnostních kvalit a potenciálu, není potřeba předchozích zkušeností. Jediným předpokladem je vášeň - zbytek vás můžeme naučit.

Přidejte se k nám na naší cestě ovlivnit další éru práce a pomozte nám přispět k boomu technologického průmyslu. Koho právě hledáme? Podívejte se na výpis volných míst.


Jana Vytásková

HR Business Partner, Hays Czech Republic
Profil autora na LinkedIn

 

00

CZ_RB_Social

Join our social networks

    

CZ_RB_Salary guides

Salary guides

Download our latest salary guide and get information on trends and salaries in specific business sectors.